Romania! te pup!

Wow! Am tot vrut sa scriu despre spectacol de cand m-am intors de la iasi. Pana sa apuc insa, am vazut filmuletul de pe veioza-arte si mi s-a parut mult mai misto decat orice incercare a mea de a reda ceva din vibe-ul Romania! Te pup!
Ce pot sa spun e ca, eu m-am simtit bestial; mi se pare un spectacol foarte tare, foarte autentic si tot ce traiam in sala ca spectator imi dadea o senzatie de deja vu, mirosurile, situatiile, atitudinea si atmosfera, sooo romanian, polemicile sa plec? sa raman?, romania vs. strainatatea, ‘vreau sa plec din romania acum!’ sau ‘e o arta sa traiesti aici!’ ?
E un univers in care am crescut, e lumea mea, pe care am urat-o de-atatea ori, dar care ma costa, e lumea de care apartin, cu care ma identific cel mai bine… si cred ca e foarte important, ca spectator, sa te poti identifica, sau cel putin pentru mine e… Si cum ironia inseamna acceptare, textul si spectacolul sunt pline de ironii, si desi m-am hlizit non stop, totodata, pe undeva spectacolul m-a intristat. Era ceva amar in toata abundenta de evenimente, sunete, mirosuri, rasuri… cred ca era actualitatea, faptul ca lumea aia inca exista…e ft prezenta.
Cred ca drumul e luuung pentru Romania sau mai bine zis, pentru oamenii din Romania.
Mai e mult pana cand o sa incercam sa fim mai atenti unii la ceilalti, sa ne protejam unii pe ceilalti, sa ne intelegem reciproc; mai e mult pana cand agresivitatea, nu va mai fi cel mai bun mijloc de aparare; mai e mult pana cand n-o sa mai avem atata nevoie de aparare; mai e mult pana cand ne vom gandi la tot ce e posibil, la tot ce se poate face, nu la ce nu se poate; mai e, mai e…. work in progress, cum se spune :)))
N-am sa povestesc spectacolul, vreau doar sa mai mentionez ‘orchestra’ de performeri. Un fel de personaj colectiv, care exista din text, si care creeaza tot contextul, fac spatiul, prezinta personajele, schimba decorul si cel mai misto, construiesc universul sonor si olfactic.
Ritmic, e impresionant si cateva zile mult am fost mult mai constienta de suntele si ritmurile din jur, ca sa nu mai vorbim de mirosuri. Pentru mine Romania! Te pup! e o experienta ft vie si intensa.

[from monica]

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: